Aegean Airlines: Despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate

Dreptul la despăgubiri în temeiul Regulamentului UE 261/2004

Regulamentul (CE) nr. 261/2004 este ca un scut de protecție pentru pasageri, garantând că, dacă ceva nu merge bine, nu sunteți pe cont propriu. Dacă vi se întâmplă să aveți un zbor întârziat, să pierdeți o legătură sau chiar dacă zborul dvs. este anulat, este posibil să aveți dreptul la o compensație financiară. Și asta nu este tot! Dacă sunteți afectat de suprarezervare, adică o situație în care zborul este suprarezervat și nu vă puteți îmbarca, aveți, de asemenea, dreptul la compensații.

Regulamentul UE 261/2004 este simplu și clar. Dacă zburați de pe un aeroport din UE sau cu o companie aeriană europeană și zborul dumneavoastră are o întârziere de peste trei ore, este anulat sau nu puteți zbura din cauza suprarezervării, aveți dreptul la despăgubiri. Acest regulament vă protejează și garantează că liniile aeriene își îndeplinesc obligațiile față de pasageri.

Aegean Airlines despăgubiri pentru zbor întârziat - când și cum funcționează

Dacă zburați cu Aegean Airlines și zborul dumneavoastră are o întârziere mai mare de trei ore, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri. Este simplu - trebuie doar să completați formularul de pe site-ul nostru și noi ne vom ocupa de tot. Compensația Aegean Airlines poate ajunge până la 600 de euro de persoană!

Întârzierile de zbor pot fi o experiență frustrantă, dar cu Regulamentul UE 261/2004 puteți fi sigur că nu rămâneți fără ajutor. Fie că sunteți în vacanță sau într-o călătorie de afaceri, întârzierile vă pot perturba planurile. Dar, cu ajutorul despăgubirilor, puteți obține cel puțin o compensație pentru timpul și inconvenientele pierdute.

Despăgubiri pentru anularea zborului Aegean Airlines - când și cum funcționează

Dacă Aegean Airlines vă anulează zborul, aveți dreptul la despăgubiri dacă nu ați fost informat despre anulare cu cel puțin 14 zile înainte de plecarea programată. În acest caz, puteți solicita compensația direct la compania aeriană sau o puteți lăsa la noi, la Refundio.ro.

Anulările de zbor pot fi chiar mai stresante decât întârzierile. Planurile se schimbă, rezervările se anulează și de multe ori trebuie să găsiți o cale alternativă pentru a ajunge acolo unde trebuie să ajungeți. Despăgubirea Aegean Airlines poate ajuta la acoperirea unora dintre aceste costuri și vă poate oferi o ușurare financiară în această situație inconfortabilă.

La ce compensație are dreptul un pasager?

Valoarea compensației variază în funcție de durata zborului:

 • Pentru zborurile de până la 1 500 km, compensația poate fi de până la 250 EUR.
 • Pentru zborurile între 1 500 și 3 500 km, compensația poate fi de până la 400 EUR.
 • Iar pentru zborurile de peste 3 500 km, compensația poate fi de până la 600 EUR.

Exemple:

 • Zbor de la Praga la Viena (aproximativ 278 km) - compensație de până la 250 EUR.
 • Zbor de la Praga la Rodos (aproximativ 2.000 km) - compensație de până la 400 EUR.
 • Zbor de la Praga la Bangkok (peste 6000 km) - compensație de până la 600 EUR.

Aceste sume sunt stabilite prin regulamentul UE și sunt menite să reflecte amploarea inconvenientelor suferite de pasageri. Indiferent dacă este vorba de un salt scurt sau de un zbor intercontinental lung, aveți dreptul la o compensație echitabilă. Iar cu Refundio.ro, obținerea acestei compensații este ușoară și fără probleme.

Când se cuvine compensația

Compensația este datorată când:

 • zborul dumneavoastră are întârziere mai mult de 3 ore.
 • Zborul dumneavoastră a fost anulat și nu ați fost informat la timp.
 • Nu v-ați putut îmbarca din cauza suprarezervării.

Cu toate acestea, nu aveți dreptul la compensații dacă:

 • Au existat circumstanțe extraordinare, cum ar fi vreme rea sau greve.
 • Ați fost informat despre anulare cu mai mult de 14 zile înainte de plecare.
 • Zborul a fost anulat în timpul transferului dvs. și nu a afectat sosirea dvs. la destinația finală.

Este important de reținut că, deși se poate părea că aveți dreptul la despăgubiri, există situații în care compania aeriană nu este obligată să vă despăgubească. Un exemplu în acest caz ar fi dacă întârzierea dumneavoastră se datorează unor circumstanțe neprevăzute, independente de voința dumneavoastră, cum ar fi condiții meteorologice extreme sau probleme tehnice neașteptate. În astfel de cazuri, este important să vă amintiți că liniile aeriene fac tot posibilul pentru a vă asigura siguranța și că nu este întotdeauna posibilă acordarea de despăgubiri.

Cum pot obține despăgubiri pentru un zbor Aegean Airlines întârziat sau anulat?

Aveți două opțiuni:

 1. Puteți încerca dumneavoastră însuși prin intermediul site-ului Aegean Airlines. Acest lucru poate fi o provocare, deoarece va trebui să completați toate formularele necesare și este posibil să trebuiască să comunicați cu departamentul de servicii pentru clienți, ceea ce poate consuma mult timp.
 2. Sau vă puteți lăsa pe mâna noastră, la Refundio.ro. Completați un simplu formular și noi ne vom ocupa de tot. Serviciul nostru este rapid, eficient și fără complicații pentru dvs. Avem experiență în negocierea cu companiile aeriene și cunoaștem toate trucurile pentru ca despăgubirea să vă fie plătită cât mai repede posibil.

Ce trebuie făcut dacă compania aeriană refuză despăgubirea?

Dacă Aegean Airlines vă respinge cererea de despăgubire, nu disperați. Contactați-ne la Refundio.ro și vă vom ajuta. Procedura este următoarea:

 1. completați formularul de pe site-ul nostru.
 2. Vom analiza cazul dvs. și vom stabili dacă sunteți eligibil pentru despăgubiri.
 3. Dacă da, vom începe negocierile cu compania aeriană în numele dumneavoastră.
 4. Vă vom ține la curent cu privire la stadiul cererii dumneavoastră de despăgubire.

Cu Refundio.ro aveți mai multe șanse de succes și puteți obține despăgubirile la care aveți dreptul. Lăsați grijile în seama noastră și bucurați-vă de liniștea că ne vom ocupa noi de tot. Echipa noastră are o experiență vastă în tratarea unor situații similare și știm care este cea mai eficientă cale de acțiune pentru a ne asigura că veți obține ceea ce vi se cuvine de drept.

O prezentare generală a diferitelor companii aeriene cu care vă puteți confrunta:

Verifică compensația gratuit.
Verifică gratuit