FlyDubai: Despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate

Dreptul la despăgubiri în temeiul Regulamentului UE 261/2004

Regulamentul (CE) nr. 261/2004 este o salvare pentru pasagerii care întâmpină neplăceri în timpul călătoriilor cu avionul. Pe scurt, dacă zborul dvs. cu plecare din UE sau cu o companie aeriană europeană este întârziat, anulat sau dacă există o suprarezervare, puteți avea dreptul la o compensație financiară. Până la 600 de euro! Acest regulament are rolul de a proteja drepturile pasagerilor și de a se asigura că liniile aeriene acționează în mod corect și transparent.

Dacă vă aflați în situația în care zborul dvs. a fost întârziat cu mai mult de trei ore, a fost anulat fără preaviz sau dacă nu ați putut să vă îmbarcați din cauza suprarezervării, aveți dreptul de a solicita o compensație. Este important de știut că regulamentul se aplică tuturor zborurilor care decolează de pe un aeroport din UE sau zborurilor către UE cu o companie aeriană europeană. Aceasta înseamnă că, dacă zburați cu FlyDubai de la Praga, acest regulament vă protejează.

Compensația pentru întârzierea zborului FlyDubai - când și cum funcționează

Dacă zburați cu FlyDubai și zborul dvs. are o întârziere de peste trei ore, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri. Important este că întârzierea este calculată la sosire, nu la plecare. Acest lucru înseamnă că, dacă avionul dumneavoastră decolează cu întârziere, dar pilotul reușește să recupereze timpul și aterizează cu mai puțin de trei ore întârziere, nu veți avea dreptul la despăgubiri. Pe de altă parte, dacă aterizați cu mai mult de trei ore întârziere, aveți dreptul la despăgubiri.

Cum se procedează? Puteți contacta direct compania aeriană sau puteți apela la serviciile noastre la Refundio.ro pentru a vă ajuta să rezolvați problema. Noi, cei de la Refundio.ro, avem experiență în ceea ce privește modul în care comunică companiile aeriene și informațiile de care au nevoie pentru a negocia cu succes despăgubirea în numele dumneavoastră.

Compensarea pentru anularea zborului FlyDubai - când și cum funcționează

Anulările de zbor sunt întotdeauna neplăcute, dar cu FlyDubai și cu Regulamentul UE 261/2004 de partea dumneavoastră, puteți obține despăgubiri. Dacă sunteți notificat cu privire la anularea zborului cu mai puțin de 14 zile înainte de plecarea programată, despăgubirea dumneavoastră poate fi la îndemână. În acest caz, este important să verificați dacă compania aeriană a oferit un zbor alternativ care să vă convină. În caz contrar, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri.

Cum se procedează? Din nou, puteți să vă încercați norocul pe cont propriu sau să ne contactați la Refundio.ro și ne vom ocupa de tot. Serviciile noastre sunt aici pentru a vă economisi timp și stres. Completați un simplu formular pe site-ul nostru și noi ne vom ocupa de restul. Vom negocia cu compania aeriană pentru a ne asigura că veți obține despăgubirile la care aveți dreptul.

La ce despăgubire are dreptul pasagerul?

Valoarea compensației variază în funcție de durata zborului. Pentru zborurile de până la 1.500 km, compensația poate fi de 250 de euro, pentru zborurile între 1.500 și 3.500 km este de 400 de euro, iar pentru zborurile de peste 3.500 km puteți obține până la 600 de euro. De exemplu, dacă zburați de la Praga la Dubai și zborul este anulat, puteți avea dreptul la 600 de euro! Dar nu uitați că, dacă compania aeriană vă oferă un zbor alternativ care vă duce la destinație cu o întârziere mai mică de două ore, compensația poate fi redusă cu 50%.

Imaginați-vă că v-ați planificat o vacanță și zborul spre Roma este anulat. Dacă ați fost informat în ultimul moment și a trebuit să petreceți câteva ore la aeroport în așteptarea următorului zbor, ați putea avea dreptul la o compensație de 250 de euro. Iar dacă trebuia să zburați, de exemplu, de la Roma la New York, iar anularea primului zbor v-a făcut să pierdeți zborul de legătură, despăgubirea dumneavoastră poate fi chiar mai mare.

Când aveți dreptul la despăgubiri

Compensația se plătește atunci când un zbor este întârziat, anulat sau atunci când are loc overbooking. Atenție însă, nu întotdeauna aveți dreptul la despăgubiri. Dacă circumstanțe extraordinare, cum ar fi vremea nefavorabilă sau o grevă, sunt responsabile pentru întârziere sau anulare, nu veți primi despăgubiri. În mod similar, dacă ați fost anunțat cu suficient timp înainte de anulare sau dacă renunțați voluntar la locul dumneavoastră în schimbul anumitor beneficii, nu aveți dreptul la despăgubiri.

Exemple de situații în care nu aveți dreptul de a solicita despăgubiri includ situațiile în care:1. zborul a fost anulat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile care au amenințat siguranța zborului.2. zborul a fost anulat din cauza unei greve a personalului de la aeroport, care a fost în afara controlului companiei aeriene.3. ați fost informat cu privire la anulare cu mai mult de 14 zile înainte de plecarea programată și vi s-a oferit un zbor alternativ care să vă convină.

Cum pot obține despăgubiri pentru un zbor FlyDubai întârziat sau anulat?

Aveți două opțiuni. Fie puteți încerca să negociați singuri compensația prin intermediul site-ului FlyDubai, fie puteți lăsa totul în seama noastră. La Refundio.ro vom fi bucuroși să vă ajutăm. Doar completați formularul și noi ne vom ocupa de tot. Serviciile noastre sunt concepute pentru a fi cât mai convenabile și mai eficiente pentru dumneavoastră. Ne vom ocupa de toate comunicările cu compania aeriană, vom aduna documentele necesare și vom negocia în numele dvs. pentru a ne asigura că veți obține despăgubirile pe care le meritați.

Dacă alegeți să negociați pe cont propriu, țineți cont de faptul că procesul poate fi complicat și poate necesita mult timp. Veți avea nevoie de toate informațiile despre zborul dvs., inclusiv numărul zborului, datele și orele de plecare și de sosire, precum și motivul întârzierii sau al anulării. Dacă puteți negocia o compensație, foarte bine! Dacă nu, ne puteți contacta oricând.

Ce trebuie să faceți dacă compania aeriană refuză despăgubirea?

Dacă FlyDubai vă respinge cererea de despăgubire, nu disperați. Ne puteți contacta la Refundio.ro și vă vom ajuta. Doar completați formularul și noi ne vom ocupa de restul. Vom comunica cu dvs. la fiecare pas al procesului și vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că veți primi ceea ce vi se cuvine de drept. Echipa noastră are o experiență vastă în negocierile privind despăgubirile și cunoaște toate trucurile pe care le pot folosi companiile aeriene pentru a evita să plătească. Nu vă fie teamă să ne contactați, suntem aici pentru a vă ajuta să obțineți ceea ce vi se cuvine.

O prezentare generală a diferitelor companii aeriene cu care vă puteți confrunta:

Verifică compensația gratuit.
Verifică gratuit