Aer Lingus: Despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate

Dreptul la despăgubiri în temeiul Regulamentului UE 261/2004

Regulamentul UE 261/2004 este legislația care protejează drepturile pasagerilor atunci când apar probleme cu zborurile în Uniunea Europeană. Acest regulament prevede că, în cazul în care zborul dvs. este întârziat, anulat sau ați fost nevoit să vă schimbați zborul din cauza unei reprogramări, puteți avea dreptul la o compensație financiară. Acest regulament se aplică tuturor zborurilor care decolează din UE sau către UE cu o companie aeriană din UE. Despăgubirea este menită să constituie o formă de compensare pentru neplăcerile suferite de pasageri și să stimuleze companiile aeriene să își îmbunătățească serviciile.

Despăgubirea pentru întârzierea zborului Aer Lingus - când și cum funcționează

Dacă călătoriți cu Aer Lingus și zborul dumneavoastră are o întârziere de trei ore sau mai mult, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri. Pentru a obține despăgubiri, este important ca întârzierea să fi fost cauzată de o eroare a companiei aeriene și nu de circumstanțe extraordinare care nu pot fi controlate de aceasta. Acest lucru înseamnă că, dacă întârzierea este cauzată, de exemplu, de vremea nefavorabilă, de greve sau de probleme de siguranță, nu se va acorda nicio compensație. De asemenea, este important ca pasagerii să urmeze toți pașii necesari pentru a solicita despăgubiri, inclusiv să furnizeze toate informațiile relevante despre zbor și situația lor.

Despăgubiri pentru anularea zborului Aer Lingus - când și cum funcționează

Dacă Aer Lingus vă anulează zborul, este posibil să aveți dreptul la compensații dacă ați fost notificat cu privire la anulare cu mai puțin de 14 zile înainte de plecarea programată. Valoarea compensației depinde de distanța zborului și de durata întârzierii zborului alternativ care v-a fost oferit. În cazul în care vi s-a oferit un zbor alternativ care ajunge la destinație cu o întârziere similară cu cea a zborului inițial, compensația poate fi redusă. Este important de reținut că dreptul la compensație nu este automat și că pasagerii trebuie să facă o cerere pentru a fi despăgubiți.

Cât de mare este compensația care i se cuvine pasagerului

Valoarea compensației pe care o puteți primi variază în funcție de durata zborului și depinde de circumstanțele specifice ale întârzierii sau anulării:

 • Pentru zborurile de până la 1 500 km, compensația poate fi de până la 250 de euro.
 • Pentru zborurile între 1 500 și 3 500 km, compensația poate fi de până la 400 de euro.
 • Pentru zborurile de peste 3 500 km, despăgubirea poate ajunge până la 600 EUR.

Exemple de zboruri pentru fiecare sumă de despăgubire ar putea fi:

 • Zbor de la Praga la Londra (mai puțin de 1500 km) - compensație de până la 250 de euro.
 • Zbor de la Praga la Antalya (între 1500 și 3500 km) - compensație de până la 400 de euro.
 • Zbor de la Praga la New York (mai mult de 3500 km) - compensație de până la 600 €.

Este important de reținut că aceste sume sunt maxime și că despăgubirea reală poate fi mai mică în funcție de circumstanțe.

Când nu aveți dreptul la despăgubiri

Există anumite situații în care pasagerii nu au dreptul la despăgubiri în temeiul Regulamentului UE 261/2004. Aceste situații includ:

 • Zborul a fost anulat din cauza unor circumstanțe extraordinare, cum ar fi dezastre naturale sau atacuri teroriste care nu pot fi prevăzute sau controlate.
 • Sunteți informat cu privire la anulare cu mai mult de 14 zile înainte de plecarea zborului, ceea ce vă oferă suficient timp pentru a vă reorganiza planurile.
 • Întârzieri ale zborului cauzate de circumstanțe extraordinare care nu pot fi controlate de compania aeriană, cum ar fi condiții meteorologice extreme sau probleme tehnice neașteptate.

Cum să obțineți despăgubiri de la Aer Lingus

Obținerea unei despăgubiri poate fi o provocare și necesită cunoașterea legii și a proceselor. Aveți două opțiuni privind modul în care puteți proceda:

 1. puteți solicita despăgubiri direct pe site-ul Aer Lingus. Veți avea nevoie de toate informațiile despre zbor și trebuie să urmați procesul lor, care poate fi complicat și poate lua mult timp.
 2. Sau puteți lăsa totul în seama noastră la Refundio.ro. Echipa noastră se va ocupa de întregul proces pentru dvs., de la depunerea cererii de despăgubire până la obținerea compensației. Serviciile noastre sunt concepute pentru a fi cât mai convenabile și mai eficiente pentru clienții noștri.

Ce trebuie să faceți dacă compania aeriană refuză să plătească despăgubiri

Dacă Aer Lingus refuză să plătească despăgubiri, nu disperați. Refundio.ro este aici pentru a vă ajuta. Doar completați formularul nostru online simplu și ne vom ocupa de restul. Serviciile noastre includ comunicarea cu compania aeriană, negocierea și chiar acțiuni în justiție, dacă este necesar. Echipa noastră are o vastă experiență și cunoștințe vaste în dreptul aviației și în drepturile pasagerilor, ceea ce ne permite să vă reprezentăm eficient interesele și să vă maximizăm șansele de succes.

Apelând la serviciile Refundio.ro, nu numai că veți primi asistență profesională, dar veți economisi și timpul și energia pe care ar fi trebuit să le dedicați procesului complicat de obținere a despăgubirilor. În plus, lucrăm pe baza principiului "fără succes, fără onorariu", ceea ce înseamnă că, dacă nu obținem despăgubiri pentru dumneavoastră, nu ne plătiți nimic.

Pentru mai multe informații despre cum să obțineți despăgubiri pentru zbor întârziat, zbor anulat, suprarezervare, zbor de legătură ratat, sau ce trebuie să faceți în cazul circumstanțelor extraordinare, vă rugăm să vizitați site-ul nostru. Iar dacă aveți nevoie de ajutor în ceea ce privește despăgubirile, contactați-ne și lăsați profesioniștii de la Refundio.ro să se ocupe de asta. Echipa noastră este pregătită să vă ajute să obțineți despăgubirile la care aveți dreptul pe bună dreptate.

O prezentare generală a diferitelor companii aeriene cu care vă puteți confrunta:

Verifică compensația gratuit.
Verifică gratuit