Air Europa: Despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate

Dreptul la despăgubiri în temeiul Regulamentului UE 261/2004

Regulamentul (CE) nr. 261/2004 este o salvare pentru pasagerii care se află într-o situație neplăcută cauzată de o companie aeriană. Dacă zborul dvs. cu plecare din UE a fost întârziat, anulat sau dacă ați fost suprarezervat, aveți dreptul la o compensație financiară. Și nu este vorba de sume mici - ați putea primi până la 600 de euro! Această sumă nu numai că vă poate acoperi cheltuielile legate de inconvenient, dar vă poate oferi și un mic petic pentru dezamăgirea călătoriei dumneavoastră. Pagina noastră privind dreptul la despăgubire vă oferă îndrumări detaliate despre cum să vă folosiți cât mai eficient de acest drept.

Despăgubirea pentru întârzierea zborului Air Europa - când și cum funcționează

Dacă zburați cu Air Europa și zborul dumneavoastră are o întârziere de 3 ore sau mai mult, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri. Este important ca întârzierea să nu fie cauzată de circumstanțe extraordinare, cum ar fi vremea nefavorabilă sau grevele. Atâta timp cât totul respectă regulile, puteți solicita despăgubiri direct la Air Europa sau ne puteți contacta la Refundio și ne vom ocupa noi de acest lucru pentru dumneavoastră. Pagina noastră zbor întârziat vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a înțelege procesul și a acționa rapid și eficient.

Despăgubiri pentru anularea zborului Air Europa - când și cum funcționează

Anulările de zbor pot fi foarte frustrante. Dar cu Air Europa și Regulamentul UE 261/2004 de partea dumneavoastră, puteți obține o compensație de până la 600 €. Dacă zborul a fost anulat cu mai puțin de 14 zile înainte de plecarea programată și nu vi s-a oferit o soluție satisfăcătoare, aveți dreptul la compensație. Nu uitați că pagina noastră zbor anulat vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie. Aici veți găsi o explicație clară a pașilor pe care îi puteți face pentru a obține o compensație care vă poate ajuta să atenuați inconvenientele cauzate de un zbor anulat.

La ce compensație are dreptul un pasager?

Valoarea compensației variază în funcție de durata zborului:

  • Pentru zboruri de până la 1 500 km, puteți primi 250 de euro.
  • Pentru zborurile între 1.500 și 3.500 km este de 400 de euro.
  • Iar pentru zborurile de peste 3.500 km puteți obține până la 600 de euro.

Imaginați-vă că zburați de la Madrid la Amsterdam și zborul dumneavoastră are întârziere. Acesta este un zbor de mai puțin de 1 500 km, așa că ați avea dreptul la 250 EUR. Dacă zburați de la Madrid la New York, un zbor de peste 3 500 km, și zborul dvs. a fost anulat, ați putea solicita până la 600 EUR. Aceste sume sunt stabilite prin regulamentul UE și sunt menite să reflecte amploarea inconvenientelor suferite de pasageri.

Când se plătește compensația

Compensația se plătește atunci când zborul nu este întârziat sau anulat din cauza unor circumstanțe extraordinare. Exemple de situații în care nu aveți dreptul la compensații:

  1. Condiții meteorologice extreme care fac imposibil zborul.
  2. Riscuri de siguranță care nu pot fi prevăzute.
  3. Greve care afectează operațiunile de zbor.

Cum pot obține despăgubiri pentru un zbor Air Europa întârziat sau anulat?

Aveți două opțiuni:

  1. Puteți încerca să obțineți despăgubiri direct de pe site-ul Air Europa.
  2. Sau puteți lăsa totul în seama noastră, la Refundio. Noi ne vom ocupa de toți pașii, iar tu poți să te ocupi de lucruri mai importante.

Ce trebuie să faci dacă compania aeriană refuză despăgubirea?

Dacă Air Europa vă respinge cererea de despăgubire, nu disperați. Noi, cei de la Refundio, suntem aici pentru a vă ajuta. Doar completați formularul și noi ne ocupăm de restul. Vom comunica cu compania aeriană pentru a ne asigura că veți primi ceea ce vi se cuvine de drept.

La Refundio, dorim să vă ajutăm să obțineți compensația "Air Europa Compensation" cu ușurință și fără stres. Vizitați paginile noastre despre zbor întârziat, zbor anulat, suprarezervare, sau zbor de legătură ratat pentru a afla cum vă putem ajuta.

O prezentare generală a diferitelor companii aeriene cu care vă puteți confrunta:

Verifică compensația gratuit.
Verifică gratuit