Eurowings: Despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate

Dreptul la despăgubiri în temeiul Regulamentului UE 261/2004

Regulamentul (CE) nr. 261/2004 este o salvare pentru pasagerii care întâmpină neplăceri în timpul călătoriilor cu avionul. Pe scurt, dacă zborul dvs. cu plecare din UE a fost întârziat, anulat sau ați fost victima unei suprarezervări, aveți dreptul la despăgubiri. Iar aceasta poate ajunge până la 600 de euro! Este important de menționat că regulamentul se aplică tuturor companiilor aeriene, inclusiv Eurowings. Acest regulament este piatra de temelie a protecției drepturilor pasagerilor și garantează că liniile aeriene sunt responsabile pentru inconvenientele cauzate pasagerilor.

Dacă vă aflați în situația în care zborul dvs. a fost întârziat cu mai mult de trei ore, a fost anulat fără preaviz sau nu ați putut urca la bord din cauza aglomerației, aveți dreptul de a solicita o compensație financiară. Pagina noastră Cerere de despăgubire vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie despre cum să procedați, iar noi vă putem ajuta pe parcursul procesului.

Compensația pentru întârzierea zborului Eurowings - când și cum funcționează

Dacă zburați cu Eurowings și zborul dvs. are o întârziere de peste 3 ore, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri. Este simplu: trebuie doar să vizitați pagina zbor întârziat pentru a vedea dacă sunteți eligibil. Iar dacă da, vă putem ajuta să vă recuperați banii. Nu numai că vă vom ajuta să stabiliți dacă sunteți eligibil pentru despăgubiri, dar vă vom oferi și tot sprijinul de care aveți nevoie pentru a comunica cu compania aeriană.

Întârzierile de zbor pot cauza o serie de neplăceri, de la întâlniri ratate la pierderea rezervărilor pentru cazare sau zboruri de legătură. În astfel de cazuri, este important să știți că aveți drepturi, iar noi vă vom ajuta să vi le exercitați. Serviciile noastre sunt concepute pentru a fi cât mai convenabile și mai eficiente pentru dumneavoastră, astfel încât să puteți obține despăgubirile la care aveți dreptul fără stres și pierderi de timp inutile.

Despăgubirea pentru anularea zborului Eurowings - când și cum funcționează

Anularea zborului poate fi o mare dezamăgire, dar, grație Directivei UE 261/2004, puteți obține despăgubiri. Dacă Eurowings vă anulează zborul fără să vă anunțe cu cel puțin 14 zile înainte, aveți dreptul la despăgubiri. Puteți găsi mai multe informații pe pagina zbor anulat. Anulările pot avea loc din mai multe motive, dar, cu excepția cazului în care se datorează unor circumstanțe extraordinare, aveți dreptul la o compensație financiară.

Dacă vi se întâmplă acest lucru, este important să acționați rapid. Contactați-ne la Refundio.ro și vă vom ajuta să aflați dacă aveți dreptul la despăgubiri și, dacă da, să vă asigurăm că acestea sunt plătite. Echipa noastră are o experiență bogată în tratarea unor situații similare și știm exact ce pași trebuie să facem pentru a ne asigura că veți primi ceea ce vi se cuvine.

La ce despăgubire are dreptul un pasager?

Valoarea compensației variază în funcție de durata zborului:

 • Pentru zborurile de până la 1 500 km, compensația poate fi de până la 250 EUR.
 • Pentru zborurile în interiorul UE de peste 1 500 km sau pentru alte zboruri între 1 500 și 3 500 km, compensația poate fi de până la 400 EUR.
 • Pentru zborurile în afara UE de peste 3500 km, compensația poate fi de până la 600 EUR.

Exemple:

 • Un zbor de la Praga la Berlin (aproximativ 280 km) ar putea însemna o compensație de 250 EUR.
 • Un zbor de la Praga la Porto ar putea însemna o compensație de 400 EUR.
 • Un zbor de la Praga la New York (aproximativ 6600 km) ar putea însemna o compensație de 600 EUR.

Aceste sume sunt stabilite prin regulamentul UE și sunt destinate să compenseze pasagerii pentru pierderea de timp și inconvenientele asociate întârzierilor sau anulărilor de zbor. Este important de reținut că aceste sume sunt fixe și nu depind de prețul biletului dumneavoastră. Indiferent de suma pe care ați plătit-o pentru bilet, compensația este aceeași și este concepută pentru a reflecta amploarea inconvenientelor pe care le-ați suferit.

Când se plătește despăgubirea

Aveți dreptul la despăgubiri atunci când sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Regulamentul UE 261/2004. Cu toate acestea, nu aveți dreptul la despăgubiri în cazul unor circumstanțe extraordinare, cum ar fi condiții meteorologice extreme sau greve.

Exemple de situații în care nu aveți dreptul să solicitați despăgubiri:

 1. Zborul a fost anulat din cauza unei furtuni puternice.
 2. Zborul a fost întârziat din cauza unei greve a personalului aeroportului.
 3. zborul a fost anulat din cauza unor probleme tehnice clasificate drept circumstanțe extraordinare.

Este important de reținut că liniile aeriene au obligația de a vă informa cu privire la drepturile dumneavoastră și de a vă oferi un zbor alternativ sau o rambursare. Dacă zborul dvs. este întârziat sau anulat și nu sunteți sigur că aveți dreptul la despăgubiri, nu ezitați să ne contactați. La Refundio.ro suntem pregătiți să vă oferim toate informațiile și să vă ajutăm în acest proces.

Cum pot obține despăgubiri pentru un zbor Eurowings întârziat sau anulat?

Aveți două opțiuni:

 1. puteți încerca să obțineți despăgubiri direct de la Eurowings pe site-ul lor.
 2. Sau puteți lăsa totul în seama noastră la Refundio.ro. Noi ne vom ocupa de toți pașii pentru dvs. și vă vom scuti de timp și bătăi de cap.

Dacă decideți să obțineți singur rambursarea, poate fi un proces dificil. Va trebui să completați formulare, să comunicați cu compania aeriană și, eventual, să vă confruntați cu o respingere. Pe de altă parte, dacă ne contactați pe noi, ne vom ocupa de tot. Echipa noastră are o experiență vastă în negocierea cu companiile aeriene și știm cum să obținem cele mai bune rezultate pentru clienții noștri.

Ce trebuie făcut dacă compania aeriană refuză despăgubirea?

Dacă Eurowings vă respinge cererea de despăgubire, nu disperați. Noi, cei de la Refundio.ro, vă putem ajuta. Doar completați formularul și noi ne vom ocupa de restul. Vă vom îndruma pas cu pas prin proces și vom lupta pentru drepturile dumneavoastră.

În cazul în care compania aeriană vă refuză cererea de despăgubire, poate fi frustrant. Dar nu vă faceți griji, nu sunteți singur. Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta. Cu cunoștințele și experiența noastră, vă putem îmbunătăți șansele de succes. Dacă ați experimentat un refuz, contactați-ne și vă vom ajuta să vă dați seama care sunt următorii pași.

Dacă sunteți în căutarea unei compensații pentru un zbor întârziat sau anulat cu Eurowings, nu ezitați să ne contactați. La Refundio.ro suntem gata să vă ajutăm să obțineți ceea ce vi se cuvine pe drept.

O prezentare generală a diferitelor companii aeriene cu care vă puteți confrunta:

Verifică compensația gratuit.
Verifică gratuit