KLM: Despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate

Dreptul la despăgubiri în temeiul Regulamentului UE 261/2004

Regulamentul (CE) nr. 261/2004 este o salvare pentru pasagerii care întâmpină neplăceri în timpul călătoriilor cu avionul. Pe scurt, dacă zborul dvs. cu plecare din UE a fost întârziat, anulat sau ați fost victima unei overbooking, aveți dreptul la despăgubiri. Și aceasta poate ajunge până la 600 de euro! Puteți afla mai multe despre cum să faceți acest lucru pe pagina cerere de despăgubire.

Acest regulament se referă la zborurile cu plecare din UE, dar și la zborurile care sosesc în UE, dacă sunt operate de companii aeriene europene. Aceasta înseamnă că, dacă zburați cu KLM de la New York la Amsterdam, Regulamentul UE 261/2004 vi se aplică la fel ca și cum ați zbura din Amsterdam. Aceasta este o veste excelentă pentru pasagerii care se confruntă cu situații neprevăzute care le pot perturba planurile.

Compensația pentru întârzieri de zbor KLM - când și cum funcționează

Dacă zburați cu KLM și zborul dumneavoastră are o întârziere de peste 3 ore, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri. Este important de precizat că întârzierea se calculează la sosire, nu la plecare. Cum se procedează? Puteți contacta direct KLM sau puteți lăsa totul pe seama noastră, la Refundio.ro. Pagina noastră zbor întârziat vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie.

Întârzierile zborurilor pot fi cauzate de o serie de factori, inclusiv probleme tehnice ale aeronavei sau întârzieri în traficul aerian. Dacă vi se întâmplă acest lucru, este important să păstrați toate documentele, cum ar fi cărțile de îmbarcare și confirmarea întârzierii, care ar putea fi necesare pentru cererea dumneavoastră de despăgubire. Iar dacă procesul vi se pare complicat, nu vă fie teamă să ne contactați. La Refundio.ro, suntem experți în "despăgubiri KLM" și vă putem ajuta să obțineți ceea ce vi se cuvine de drept.

Despăgubirea pentru anularea zborului KLM - când și cum funcționează

Anulările de zbor pot fi foarte stresante. Dar dacă zburați cu KLM și zborul dvs. este anulat cu mai puțin de 14 zile înainte de plecarea programată, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri. Totul depinde de rapiditatea cu care ați fost anunțat de anulare și de zborurile alternative care v-au fost oferite. Pentru mai multe informații, vizitați pagina noastră zbor anulat.

În cazul în care zborul dumneavoastră este anulat și vi se oferă un zbor alternativ care vă duce la destinație cu mai mult de 4 ore întârziere, aveți totuși dreptul la compensații. Iar dacă ați pierdut un zbor de legătură din cauza anulării, este posibil să aveți, de asemenea, dreptul la despăgubiri pentru pierderea zborului de legătură. În acest caz, este important ca toate zborurile să facă parte dintr-o singură rezervare.

La ce compensație are dreptul pasagerul?

Valoarea compensației variază în funcție de durata zborului:

  • Pentru zborurile de până la 1 500 km, compensația poate fi de până la 250 EUR.
  • Pentru zborurile în interiorul UE de peste 1 500 km sau pentru toate celelalte zboruri între 1 500 și 3 500 km, compensația poate fi de până la 400 EUR.
  • Iar pentru zborurile în afara UE de peste 3500 km, compensația poate fi de până la 600 EUR.

Exemple? Un zbor de la Praga la Amsterdam are mai puțin de 1500 km, deci compensația ar fi de 250 de euro. Un zbor de la Praga la New York are peste 3500 km, deci ați putea primi până la 600 de euro. Iar dacă ați zburat de la Praga la Madrid, care are între 1500 și 3500 km, ați putea aștepta o compensație de 400 de euro.

Este important de reținut că aceste sume sunt maxime și că despăgubirea reală poate fi mai mică, în funcție de circumstanțe precum durata întârzierii și zborurile alternative care v-au fost oferite. Cu toate acestea, la Refundio.ro ne străduim să ne asigurăm că clienții noștri primesc despăgubirea maximă posibilă pentru "despăgubirea KLM".

Când devine plătibilă compensația

O cerere de despăgubire apare atunci când un zbor este întârziat, anulat sau când apare overbooking. Dar atenție, nu întotdeauna aveți dreptul la despăgubiri. Dacă zborul dvs. este întârziat sau anulat din cauza unor circumstanțe extraordinare, cum ar fi vremea rea sau o grevă a personalului aeroportului, nu veți primi despăgubiri. Un alt exemplu este dacă ați fost anunțat cu mai mult de 14 zile înainte de anulare.

O altă situație în care este posibil să nu aveți dreptul la despăgubiri este dacă zburați în afara UE cu o companie aeriană non-europeană. Iar dacă ați renunțat în mod voluntar la locul dvs. pe un zbor în schimbul anumitor beneficii, de asemenea, nu aveți dreptul la despăgubiri. Pentru mai multe informații despre situațiile în care nu puteți beneficia de compensații, consultați pagina Circumstanțe excepționale.

Cum pot obține compensații pentru un zbor KLM întârziat sau anulat?

Aveți două opțiuni. Prima este să contactați direct KLM și să completați formularul lor. A doua, și în opinia noastră mult mai ușoară, este să lăsați totul pe seama noastră, la Refundio.ro. Doar completați formularul și noi ne vom ocupa de tot. Serviciul nostru este simplu și fără complicații.

Procesul de obținere a unei despăgubiri poate fi o provocare și poate consuma mult timp, mai ales dacă nu sunteți familiarizat cu procedurile legale. La Refundio.ro, avem o echipă de experți care sunt gata să vă ajute pas cu pas. De la completarea formularului și până la comunicarea cu compania aeriană, suntem aici pentru a ne asigura că veți obține compensația pe care o meritați.

Ce trebuie să faci dacă compania aeriană refuză despăgubirea?

Dacă KLM vă respinge cererea de despăgubire, nu disperați. Ne puteți contacta la Refundio.ro. Vă vom ajuta să vă explorați opțiunile și, dacă aveți într-adevăr dreptul la despăgubire, vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că o veți obține. Doar completați formularul și ne vom ocupa de tot.

Uneori, procesul de obținere a despăgubirilor poate fi complicat, mai ales dacă compania aeriană aduce argumente care par nerezonabile. În acest caz, este important să aveți pe cineva care să vă ajute să vă afirmați drepturile. La Refundio.ro, avem experiență în gestionarea cazurilor complicate și nu ne este teamă să ne confruntăm cu companiile aeriene pentru a ne asigura că clienții noștri primesc ceea ce li se cuvine de drept.

Dacă ați avut parte de un zbor întârziat sau anulat cu KLM, sau ați fost afectat de overbooking, nu ezitați să apelați la serviciile noastre. La Refundio.ro, suntem aici pentru a vă ajuta să obțineți despăgubirile la care aveți dreptul.

O prezentare generală a diferitelor companii aeriene cu care vă puteți confrunta:

Verifică compensația gratuit.
Verifică gratuit