Loganair: Despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate

Dreptul la despăgubiri în temeiul Regulamentului UE 261/2004

Regulamentul (CE) nr. 261/2004 este o salvare pentru pasagerii care întâmpină neplăceri în timpul călătoriilor cu avionul. Pe scurt, dacă aveți un zbor întârziat, anulat sau suprarezervat, este posibil să aveți dreptul la o compensație financiară. Și asta nu e tot! Dacă zborul dvs. a fost anulat sau ați avut o întârziere semnificativă, compania aeriană ar trebui, de asemenea, să vă ofere mese, gustări și cazare, dacă este necesar. Pentru mai multe informații despre cum să faceți acest lucru, consultați pagina cerere de despăgubire.

Acest regulament se aplică zborurilor cu plecare din UE, zborurilor către UE cu companii aeriene europene și, în unele cazuri, zborurilor din afara UE. Este un sistem cuprinzător care protejează drepturile pasagerilor și garantează că companiile aeriene mențin un anumit standard de servicii. Dacă vă aflați în situația în care zborul dvs. a întârziat mai mult de trei ore, a fost anulat sau ați fost victima unui overbooking, aveți dreptul să solicitați o compensație, care poate ajunge până la 600 de euro.

Compensația pentru întârzierea zborului Loganair - când și cum funcționează

Dacă zburați cu Loganair și zborul dumneavoastră are o întârziere de peste trei ore, puteți avea dreptul la despăgubiri. Este important să verificați dacă întârzierea nu a fost cauzată de circumstanțe extraordinare, cum ar fi condiții meteorologice extreme sau greve, deoarece în aceste cazuri nu veți avea dreptul la despăgubiri. Cu toate acestea, dacă Loganair este responsabilă pentru întârziere, ar trebui să primiți o compensație financiară.

Este frustrant atunci când așteptați cu nerăbdare o vacanță sau încercați să ajungeți la întâlniri de afaceri importante, iar zborul dvs. este întârziat. În astfel de momente, este bine să știți că aveți o formă de protecție. Loganair este cunoscută pentru calitatea serviciilor sale, dar chiar și cele mai bune companii aeriene pot avea probleme tehnice sau alte complicații care duc la întârzieri. În acest caz, Regulamentul UE 261/2004 vă ajută să obțineți o compensație echitabilă pentru timpul pierdut.

Despăgubiri pentru un zbor anulat al Loganair - când și cum funcționează

Anulările de zbor sunt întotdeauna stresante, dar cu Loganair și Regulamentul UE 261/2004 aveți o soluție de rezervă. Dacă zborul dvs. este anulat cu mai puțin de 14 zile înainte de plecarea programată, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri. Ca și în cazul întârzierilor, trebuie să verificați dacă circumstanțe extraordinare nu sunt de vină pentru anulare. În caz contrar, este momentul să solicitați despăgubiri!

Anularea zborurilor poate provoca multe neplăceri, de la oportunități ratate până la costurile suplimentare care pot fi asociate cu necesitatea de a găsi transport sau cazare alternativă. Regulamentul UE 261/2004 are rolul de a se asigura că, în cazul în care anularea unui zbor este din vina companiei aeriene, pasagerii sunt despăgubiți pentru acest inconvenient. Loganair este obligată să informeze pasagerii cu privire la anulare și să le ofere opțiuni, inclusiv un zbor alternativ sau o rambursare.

La ce compensație are dreptul un pasager?

Valoarea compensației depinde de durata zborului. Pentru zborurile de până la 1.500 km, compensația poate fi de până la 250 de euro, pentru zborurile în interiorul UE de peste 1.500 km sau pentru alte zboruri între 1.500 și 3.500 km, compensația poate fi de până la 400 de euro, iar pentru zborurile în afara UE de peste 3.500 km, compensația poate fi de până la 600 de euro. Un exemplu ar fi un zbor de la Praga la Londra, unde ați putea avea dreptul la 250 de euro, în timp ce pentru un zbor de la Praga la New York ați putea primi până la 600 de euro.

Este important de reținut că aceste sume sunt stabilite prin regulament și nu depind de prețul biletului. Aceasta înseamnă că, chiar dacă ați plătit mai puțin pentru bilet, ați putea fi compensat în totalitate. Aceasta este o veste excelentă pentru pasagerii care caută dreptate și doresc să fie despăgubiți pentru neplăcerile pe care le-au suferit. Imaginați-vă că ați cumpărat un bilet pentru o călătorie scurtă și zborul a fost anulat. Chiar dacă biletul a fost ieftin, ați putea primi până la 250 de euro, sumă care ar putea acoperi nu numai costul biletului, ci și orice alte cheltuieli pe care le-ați avut.

Când aveți dreptul la despăgubiri

O cerere de despăgubire apare atunci când o companie aeriană nu își îndeplinește obligațiile și dumneavoastră, în calitate de pasager, aveți un zbor întârziat sau anulat. Cu toate acestea, nu aveți dreptul dacă întârzierea sau anularea este cauzată de circumstanțe extraordinare, cum ar fi dezastrele naturale sau grevele. Alte exemple includ o defecțiune tehnică descoperită în timpul întreținerii de rutină a aeronavei sau o situație în care un pasager pierde un zbor de legătură din cauza propriei erori.

De asemenea, este important să rețineți că nu aveți dreptul la despăgubiri dacă ați fost informat cu privire la anulare cu mai mult de 14 zile înainte de plecarea programată. O altă situație în care nu aveți dreptul la despăgubiri este aceea în care vi se oferă un zbor alternativ care vă duce la destinația finală la o oră similară cu cea a zborului programat inițial. În cele din urmă, dacă decideți să renunțați în mod voluntar la locul dvs. pe un zbor în caz de suprarezervare, nu aveți dreptul la compensații, dar puteți primi alte beneficii din partea companiei aeriene.

Cum pot obține despăgubiri pentru un zbor Loganair întârziat sau anulat?

Aveți două opțiuni. Prima este să contactați direct Loganair și să cereți despăgubiri. A doua, și în opinia mea mult mai ușoară, este să lăsați totul pe seama noastră, la Refundio. Noi ne vom ocupa de toți pașii pentru dumneavoastră, de la completarea formularului până la comunicarea cu compania aeriană. În plus, dacă nu reușim, nu ne plătiți nimic!

Obținerea unei despăgubiri poate fi un proces dificil, care necesită cunoașterea legii și, adesea, răbdare în relațiile cu companiile aeriene. Dacă vă decideți să urmați calea autoservirii, va trebui să completați o serie de formulare, să furnizați dovezi ale întârzierilor sau anulărilor de zbor și poate chiar să comunicați cu serviciul de asistență clienți. Pe de altă parte, dacă folosiți serviciile Refundio, noi ne vom ocupa de tot pentru dumneavoastră. Echipa noastră are o experiență bogată în gestionarea despăgubirilor și știe cum să comunice eficient cu companiile aeriene pentru a se asigura că obțineți despăgubirea la care aveți dreptul.

Ce trebuie să faci dacă o companie aeriană refuză despăgubirea?

Dacă se întâmplă ca Loganair să vă respingă cererea de despăgubire, nu disperați. Noi, cei de la Refundio, avem experiență cu aceste situații și știm cum să procedăm. Doar completați formularul și noi ne vom ocupa de tot. Vom negocia cu Loganair în numele dumneavoastră și vom încerca să obținem despăgubirea la care aveți dreptul.

Uneori, o companie aeriană poate refuza despăgubirea pe baza unor circumstanțe extraordinare interpretate greșit sau din alte motive care nu sunt conforme cu Regulamentul UE 261/2004. În acest caz, este important să aveți pe cineva care să vă ajute să vă valorificați drepturile. Refundio are experiență în gestionarea cazurilor complicate și vă poate ajuta să obțineți un rezultat corect. Dacă vă simțiți pierdut în procesul de solicitare a despăgubirilor, nu vă temeți să ne contactați. Serviciile noastre sunt aici pentru a vă ajuta să obțineți ceea ce vi se cuvine de drept, fără stres și complicații inutile.

Dacă aveți întrebări despre despăgubirea pentru un zbor întârziat sau anulat, nu ezitați să vizitați paginile noastre zbor întârziat sau zbor anulat. Suntem aici pentru a vă ajuta să obțineți ceea ce vi se cuvine de drept.

O prezentare generală a diferitelor companii aeriene cu care vă puteți confrunta:

Verifică compensația gratuit.
Verifică gratuit