Volotea Airlines: Despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate

Dreptul la despăgubiri în temeiul Regulamentului UE 261/2004

Regulamentul (CE) nr. 261/2004 este o salvare pentru pasagerii care întâmpină probleme în timpul călătoriilor cu avionul. Pe scurt, dacă zborul dvs. este întârziat, anulat sau suprarezervat, puteți avea dreptul la o compensație financiară. Acest regulament se aplică tuturor zborurilor care decolează din UE sau către UE cu o companie aeriană înregistrată în UE. Dar ceea ce este important de înțeles este că nu toate situațiile sunt compensabile. De exemplu, dacă o companie aeriană poate dovedi că întârzierea sau anularea unui zbor a fost cauzată de circumstanțe extraordinare independente de voința sa, nu se va aplica nicio compensație.

Dacă zborul dvs. este întârziat sau anulat, este bine de știut că aveți dreptul la anumite servicii gratuite, cum ar fi băuturi răcoritoare și cazare, dacă este necesar. Iar dacă vă aflați într-o situație în care aveți dreptul la despăgubiri, este bine să știți cum să procedați pentru a vă face recunoscută cererea de despăgubire. Puteți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pe pagina noastră cerere de despăgubire.

Despăgubirea pentru întârzierea zborului Volotea Airlines - când și cum funcționează

Dacă zburați cu Volotea Airlines și zborul dumneavoastră are o întârziere mai mare de trei ore, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri. Este important să verificați dacă întârzierea nu a fost cauzată de circumstanțe extraordinare, cum ar fi condiții meteorologice extreme sau greve, deoarece în aceste cazuri nu aveți dreptul la despăgubiri. Cu toate acestea, dacă întârzierea nu este cauzată de acești factori, vă puteți aștepta să fiți despăgubit de Volotea Airlines în conformitate cu reglementările UE.

De asemenea, este important să rețineți că dreptul la despăgubire nu se limitează la compensații financiare. De asemenea, aveți dreptul la informații privind întârzierea și la asistență sub formă de băuturi răcoritoare și cazare, dacă este necesar. Dacă vă aflați în situația în care zborul dvs. este întârziat, nu uitați să contactați personalul companiei aeriene și să cereți informații despre drepturile dvs. Iar dacă aveți nevoie de asistență suplimentară, pagina noastră întârziere a zborului vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie.

Despăgubiri pentru anularea zborului Volotea Airlines - când și cum funcționează

Dacă Volotea Airlines vă anulează zborul, aveți dreptul la despăgubiri dacă nu v-a informat despre anulare cu cel puțin 14 zile înainte de plecarea programată. Dacă vi s-a oferit un transport alternativ și ajungeți la destinație după o întârziere mare, puteți avea, de asemenea, dreptul la despăgubiri. În acest caz, este important să păstrați toate documentele legate de zborul dvs., cum ar fi cărțile de îmbarcare și confirmarea întârzierii, care pot fi importante pentru a vă dovedi cererea de despăgubire.

Dacă zborul dvs. a fost anulat și nu ați fost informat la timp sau dacă transportul alternativ a fost inadecvat, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri. Această despăgubire poate fi fie sub formă de compensație financiară, fie sub o altă formă oferită de compania aeriană, cum ar fi vouchere pentru zboruri suplimentare. Este important să știți că aveți dreptul de a alege dacă doriți o compensație financiară sau o altă formă de compensație. Pentru mai multe informații despre ce trebuie să faceți în cazul unui zbor anulat, vă rugăm să vizitați pagina noastră despre zborul anulat.

La ce compensație are dreptul un pasager?

Valoarea compensației variază în funcție de durata zborului și poate fi de până la 600 de euro. Iată care sunt detaliile:

 • Pentru zborurile de până la 1.500 km, compensația poate fi de până la 250 de euro.
 • Pentru zborurile în interiorul UE mai lungi de 1 500 km sau pentru toate celelalte zboruri între 1 500 și 3 500 km, compensația poate ajunge până la 400 de euro.
 • Pentru zborurile în afara UE cu o lungime mai mare de 3 500 km, compensația poate ajunge până la 600 EUR.

Exemple:

 • Un zbor de la Praga la Barcelona (aproximativ 1 350 km) ar putea fi compensat cu 250 EUR.
 • Un zbor de la Praga la Madrid (aproximativ 1800 km) poate fi compensat cu 400 de euro.
 • Un zbor de la Praga la New York (peste 6 000 km) ar putea fi compensat cu 600 de euro.

Este important de reținut că aceste sume reprezintă compensația maximă posibilă, iar suma reală poate fi mai mică în funcție de circumstanțele specifice ale zborului dumneavoastră. În cazul în care vi se oferă un transport alternativ care vă duce la destinație cu o întârziere minimă, compensația poate fi redusă cu 50%. Pentru mai multe informații despre valoarea compensației la care ați putea avea dreptul, vă rugăm să vizitați pagina noastră dreptul la compensație.

Când aveți dreptul la despăgubiri

Compensația se plătește atunci când un zbor Volotea Airlines are o întârziere mai mare de trei ore, este anulat sau când are loc overbooking. Cu toate acestea, nu aveți dreptul la compensații dacă:

 1. Sunteți întârziat din cauza unor circumstanțe extraordinare, cum ar fi dezastre naturale sau greve.
 2. Sunteți informat cu privire la anulare cu cel puțin 14 zile înainte de plecarea programată.
 3. Atunci când pierderea unei legături se datorează din vina dumneavoastră, de exemplu, dacă ajungeți cu întârziere la aeroport.

Pe lângă aceste situații, există și alte circumstanțe în care nu aveți dreptul la despăgubiri. De exemplu, dacă zborul dumneavoastră are întârziere, dar compania aeriană vă informează la timp și vă oferă un transport alternativ care să vă ducă la destinație cu o întârziere minimă, este posibil să nu aveți dreptul la despăgubiri. Un alt exemplu ar putea fi cazul în care ați renunțat în mod voluntar la locul dumneavoastră pe un zbor în schimbul anumitor beneficii. În acest caz, de asemenea, nu aveți dreptul la despăgubiri. Pentru mai multe informații despre situațiile în care nu aveți dreptul la despăgubiri, vă rugăm să vizitați pagina noastră despre Circumstanțe excepționale.

Cum pot obține despăgubiri pentru un zbor Volotea Airlines întârziat sau anulat?

Obținerea unei compensații poate fi o provocare, dar aveți două opțiuni:

 1. Puteți încerca să obțineți despăgubiri direct prin intermediul site-ului Volotea Airlines. Acest proces poate dura mult timp și necesită să aveți toate documentele și informațiile necesare. Va trebui să completați formulare, să furnizați dovezi ale întârzierilor sau anulărilor de zbor și poate chiar să comunicați cu departamentul de servicii pentru clienți al companiei aeriene.
 2. Sau puteți lăsa totul în seama noastră la Refundio.ro. Ne vom ocupa noi de întregul proces pentru dvs., de la completarea formularului până la comunicarea cu compania aeriană. Serviciile noastre sunt concepute pentru a fi cât mai convenabile și mai eficiente pentru dumneavoastră. Avem experiență în negocierea cu companiile aeriene și cunoaștem toate trucurile pe care acestea le pot folosi pentru a evita plata despăgubirilor. Cu noi, aveți mai multe șanse de a obține despăgubirile la care aveți dreptul.

Dacă decideți să apelați la serviciile noastre, procesul este foarte simplu. Pur și simplu completați formularul nostru online formular, furnizați-ne toate informațiile și documentele necesare, iar noi ne vom ocupa de restul. Vă vom ține la curent cu stadiul cererii dumneavoastră și, dacă este necesar, vă vom reprezenta în instanță. Serviciile noastre se bazează pe principiul "no win, no fee", ceea ce înseamnă că, dacă nu obținem despăgubiri pentru dumneavoastră, nu ne plătiți nimic.

Ce trebuie să faceți dacă compania aeriană refuză despăgubirea?

În cazul în care Volotea Airlines respinge cererea dumneavoastră de despăgubire, nu disperați. Contactați-ne la Refundio.ro și vă vom ajuta. Echipa noastră are o experiență vastă în tratarea unor situații similare și vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că veți obține compensația la care aveți dreptul. Doar completați formularul și ne vom ocupa de restul.

Dacă ați avut un zbor întârziat sau anulat cu Volotea Airlines, nu ezitați să vă exercitați drepturile. Fie că alegeți să acționați pe cont propriu sau să apelați la serviciile noastre, este important să știți că aveți posibilitatea de a primi o despăgubire care vă poate compensa, cel puțin parțial, pentru inconvenientele cauzate de călătorie.

O prezentare generală a diferitelor companii aeriene cu care vă puteți confrunta:

Verifică compensația gratuit.
Verifică gratuit