Avianca: Despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate

Dreptul la despăgubiri în temeiul Regulamentului UE 261/2004

Regulamentul (CE) nr. 261/2004 este o salvare pentru pasagerii care întâmpină neplăceri în timpul călătoriilor cu avionul. Pe scurt, dacă zborul dvs. a fost întârziat, anulat sau dacă ați avut parte de overbooking, aveți dreptul la despăgubiri. Iar aceasta poate ajunge până la 600 de euro! Este important de menționat că acest regulament se aplică zborurilor din UE, către UE (dacă sunt efectuate de o companie aeriană europeană) și între țările europene.

Dar este important de reținut că nu orice întârziere sau anulare de zbor înseamnă automat că aveți dreptul la despăgubiri. Există anumite condiții care trebuie îndeplinite, inclusiv durata întârzierii și distanța zborului. În plus, în cazul în care compania aeriană poate dovedi că întârzierea sau anularea a fost cauzată de circumstanțe extraordinare care nu depind de controlul său, este posibil ca aceasta să nu acorde despăgubiri. Mai multe despre cererile de despăgubire.

Despăgubirea pentru întârzierea zborului Avianca - când și cum funcționează

Dacă zburați cu Avianca și zborul dumneavoastră are o întârziere de peste trei ore, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri. Dar este un pic mai complicat de atât, deoarece trebuie să dovediți că întârzierea a fost cauzată de compania aeriană și nu de circumstanțe extraordinare, cum ar fi vremea rea sau grevele.

Întârzierile de zbor pot cauza multe neplăceri, de la întâlniri ratate la oportunități pierdute. Prin urmare, este important să știți că aveți dreptul la o despăgubire care poate compensa, cel puțin parțial, aceste neplăceri. Iar dacă procesul de obținere a compensației vi se pare dificil, nu vă fie teamă să apelați la ajutorul unor experți ca noi, cei de la Refundio.ro. Aflați mai multe despre întârzierile de zbor.

Despăgubiri pentru anularea zborului Avianca - când și cum funcționează

Anularea unui zbor poate fi și mai frustrantă. Avianca ar trebui să vă informeze cu cel puțin 14 zile înainte de plecare, dacă nu este cazul și nu puteți face o nouă rezervare pe un alt zbor, puteți solicita o compensație. Iar dacă se întâmplă în ultimul moment, ar trebui să primiți și ajutor sub formă de mese, gustări sau cazare.

Atunci când vă aflați în situația în care zborul dvs. a fost anulat și nu știți ce să faceți, este important să vă amintiți că aveți drepturi. Fie că este vorba de dreptul la un zbor alternativ sau de dreptul la despăgubiri, ar trebui să știți ce aveți de făcut. Iar dacă vă dați seama că nu vreți sau nu vă puteți descurca singur, suntem aici pentru a vă ajuta. Aflați mai multe despre zborurile anulate.

La ce compensație are dreptul un pasager?

Valoarea compensației variază în funcție de durata zborului:

  • Pentru zborurile de până la 1 500 km, compensația poate fi de până la 250 EUR.
  • Pentru zborurile între 1 500 și 3 500 km, compensația crește la 400 EUR.
  • Iar pentru zborurile de peste 3.500 km puteți obține până la 600 de euro.

Exemple:

  • Un zbor de la Praga la Londra (aproximativ 1030 km) vă poate costa 250 de euro.
  • Un zbor de la Praga la Dubai (aproximativ 4.400 km) ar putea costa 600 de euro.

Este important de reținut că aceste sume reprezintă compensația maximă pe care o puteți obține. Valoarea reală a compensației poate fi mai mică, în funcție de circumstanțe precum durata întârzierii și dacă au fost îndeplinite toate condițiile de despăgubire. Iar dacă nu sunteți sigur care este situația dumneavoastră, ne puteți contacta și vom fi bucuroși să vă ajutăm să aflați la ce despăgubire aveți dreptul.

Când aveți dreptul la despăgubiri

Despăgubirea se plătește atunci când întârzierea sau anularea unui zbor este cauzată de compania aeriană. Cu toate acestea, nu aveți dreptul la despăgubiri dacă:

  1. ați fost informat despre anulare cu mai mult de 14 zile înainte.
    1. Întârzierea a fost cauzată de circumstanțe extraordinare care nu pot fi controlate de compania aeriană.
  2. Ați ajuns cu întârziere la aeroport și ați pierdut zborul.

Pe lângă aceste situații, există și alte circumstanțe în care nu aveți dreptul la despăgubiri. De exemplu, dacă ați renunțat în mod voluntar la locul dvs. în schimbul anumitor beneficii sau dacă zborul a fost anulat sau întârziat dintr-un motiv care nu ține de controlul companiei aeriene. Este important să rețineți că normele sunt specifice și că fiecare caz este unic, așa că, dacă nu sunteți sigur, cel mai bine este să contactați experți care vă pot oferi informații exacte și asistență.

Cum pot obține despăgubiri pentru un zbor Avianca întârziat sau anulat?

Aveți două opțiuni. Prima este să contactați direct Avianca și să cereți despăgubiri. Acest lucru poate fi complicat și poate lua mult timp, deoarece va trebui să adunați toate documentele necesare și, eventual, să comunicați cu compania aeriană într-o limbă străină. A doua cale, și mult mai ușoară, este să ne lăsați pe noi, la Refundio.ro. Noi ne vom ocupa de tot - de la completarea formularului până la comunicarea cu compania aeriană. Și nu percepem niciun comision în avans!

Dacă optați pentru aceasta din urmă, vă puteți aștepta ca procesul să fie mult mai ușor și fără stres. La Refundio.ro, avem experiența și cunoștințele necesare pentru a trata eficient cu companiile aeriene și pentru a obține pentru clienții noștri compensația la care au dreptul. Tot ce trebuie să faceți este să completați formularul nostru online simplu și noi ne vom ocupa de restul.

Ce trebuie să faceți dacă o companie aeriană refuză despăgubirea?

Dacă Avianca vă respinge cererea de despăgubire, nu disperați. Noi, cei de la Refundio.ro, avem experiență cu astfel de situații și știm cum să procedăm. Doar completați formularul și ne vom ocupa noi de tot. Vom negocia cu Avianca și vom încerca să vă obținem despăgubirea la care aveți dreptul.

Este posibil să vă confruntați cu o respingere din diverse motive, fie că este vorba de un formular completat incorect, fie că compania aeriană pretinde că întârzierea s-a datorat unor circumstanțe extraordinare. În acest caz, este important să aveți pe cineva care vă cunoaște drepturile și care este capabil să comunice eficient cu compania aeriană. La Refundio.ro, avem cunoștințele și experiența necesare pentru a vă ajuta să obțineți un rezultat corect.

Călătoriile cu avionul pot fi imprevizibile, dar cu Refundio.ro aveți întotdeauna pe cineva care să vă ajute să obțineți ceea ce vi se cuvine de drept. Fie că este vorba de un zbor întârziat, un zbor anulat sau zbor de legătură ratat, suntem aici pentru tine. Nu uitați, chiar și în cazul unor circumstanțe extraordinare, este posibil să aveți dreptul la ajutor și îngrijire.

O prezentare generală a diferitelor companii aeriene cu care vă puteți confrunta:

Verifică compensația gratuit.
Verifică gratuit